Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Колекциите Пролет/Лято 2021 бяха представени в четирите модни столици, въпреки продължаващата пандемия. Ню Йорк и Лондон избраха предимно цифрово презентиране с ограничено присъствие на пресата и купувачите. Милано и Париж, за някои от най-големите си марки, проведоха ревюта със строги мерки за социално дистанциране. Други избраха нещо различно като презентиране чрез филм и чрез виртуална реалност или замесване на модния подиум с улица или пешеходен мост. Всички се радваха на различна степен на успех.

Що се отнася до най-големите модни тенденции пролет/лято 2021 г. новата реалност за работа от дома със сигурност е оказала влияние върху решенията на дизайнерите за облеклото. На ревютата бяха представени панталони с широки крачоли, прозрачни макси рокли, перфектни плисирани поли, съчетани със суичъри с качулка (Prada), интересни рокли за следобеден чай у дома (Celine) и прави поли, комбинирани с бомбър-якета (Max Mara).

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Дизайнерите са предложили модели както за тези, които искат разчупени пъстри дизайни, така и за по-консервативните в черно и бяло.

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

На затворените в домовете си клиенти за повишаване на настроението дизайнерите представиха облекло с пайети в стил диско.

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Актуални през сезона пролет/лято 2021 са десените на точки, с морски мотиви, каре, хоризонтални и вертикални райета (Burberry, Christopher Kane, Kenneth Ize и др.), ретро флорални мотиви и ретро щампи. Райетата и каретата са както в черно и бяло, така и многоцветни.

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Присъстваха също секси корсети (Alexander McQueen, Moschino и Philosophy di Lorenzo Serafini), рокли с изрязан гръб (Fendi, Carolina Herrera и Miu Miu) и такива, докосващи пода (Dior, Alberta Ferretti, Valentino, Erdem и Michael Kors).

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Модата има навика да ни кара да си падаме по нещо излишно, но великолепно като например вечерните рокли с пелерини на Loewe, Rick Owens, Valentino и Emilia Wickstead. „Замъци в далечни места“, казва Simone Rocha, обобщавайки вдъхновението за пролетната си колекция. „Мисля, че това е желанието за бягство от действителността, за което всички жадуваме.“

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Модерни този сезон ще бъдат и дрехите, изрязани в зоната под гръдния кош и над талията. Това са предимно рокли, някои от коприна, но има и съчетания с пола.

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

Друга тенденция е използването на мрежести дрехи - рокли, които лесно се наслояват върху бодита и над други рокли; изящни тъкáни палта и пелерини (Loewe и Fendi); плетени рокли, обшити с мъниста в стил от 70-те (Bottega Veneta) и решетъчни декоративни елементи (Валентино).

И накрая не забравяйте, че може да съчетаете маската за лице с тоалета си.

Модни тенденции Пролет/Лято 2021

По информация от сп. Glamour