Козметиката за коса COYA заздравява косъма и стимулира растежа на косата

COYA Cosmetics е нов козметичен бранд създаден със съвместната работа на едни от най-добрите и доказали се в това български специалисти и Моника Ланчева, която е бивша участничка в конкурса Мис България 2013. Липсата на български действащ продукт за косопад и бърз растеж на косата в България е мотивацията, първият създаден от COYA продукт да е насочен точно към този проблем. Козметични продукти с марка COYA изпълняват множество функции, необходими за красотата на косъма. Почистват от замърсявания, имат антибактериално действие, подхранват корените, укрепват структурата, връщат блясъка, жизнеността и еластичността, стимулират растежа. Особено важно е наличието на способност за стимулиране на фоликулите.

Природата е подарила на нашата коса възможност да расте по 1,5-2 см на месец. Ако всички процеси в организма протичат без сътресения, тогава именно с такъв темп се удължава косъма. Някои външни или вътрешни негативните ефекти могат да възпрепятстват нормалния растеж на косата. Да помогне на фоликулите да възстановят естествената си сила е в състояние именно нашия професионален шампоан и серум за растеж, уплътняване и сгъстяване.

Моника Ланчева

Козметиката за коса COYA заздравява всеки косъм от корена до върха и стимулира растежа на косата.  Той почиства косата, отстранявайки излишния себум и ревитализира скалпа. Обогатен с висока доза витамини А, Д-пантенол,E, кофеин, витамин PP, хинин, витамин В6, екстракт от люта чушка (капсаицин), арган, екстракт от смрадлика, екстракт от невен, екстракт от чаено дърво и богат на много други активни натурални съставки, които проникват до самите космени фоликули, като събуждат “заспалите” и стимулират растежа на косата. По този начин козметиката за коса COYA подсилва косата от корените, за да расте не само по-бързо, но и по-плътна и здрава.

Какво прави:
– Ревитализира скалпа и балансира нивото на себум 
– Действа успокояващо на раздразнения скалп и премахва усещането за дискомфорт
– Стимулира разтежа и заздравява косата от корените

Моника Ланчева

Обогатен с:
– Кофеин – извлечен от няколко различни вида кафе от Тайван. Той подхранва и стимулира космените фоликули в резултат, на което косата е по-здрава и силна от корените, а растежът се ускорява. 
– Витамин А - витаминът на младостта е полезен и важен за здравето и красотата на косата. Благодарение на него косата се заздравява още от корените, расте по-бързо. Когато в организма има натрупани резерви от този витамин, намалява рискът от появата на косопад.
– Витамин Д-пантенол - подхранва и предпазва от вредните външни влияния и усилва растежа на косъма.
– Витамин Е - това е важен витамин за здравето и красотата на косата. Ако косата ви е слаба, накъсана и без блясък, най-вероятно имате дефицит на витамин Е. Той е много важен за транспортирането на кислорода в кръвоносната система.
– Витамин PP -  стимулира растежа, намалява косопада, предпазва косъма от загуба на влага и забавя появата на бели коси.
– Екстракт от люта чушка (Капсаицин) - най-мощният стимулант на космения фоликул с неутрализиращо стреса действие. Подобрява микроциркулацията в скалпа и активира жизнения цикъл на косъма.
– Екстракт от чаено дърво - маслото от чаено дърво има антибактериално и антимикробно действие, помага при възпаление, бори се с проблема и действа успокояващо.
– Екстракт от невен -  успокоява, подобрява и защитава сухия или чувствителен скалп.Придава блясък и цвят на косъма.Укрепва и хидратира косъма от корена до върха.
– Аргановото масло - усвоява се веднага от косата, прониква в корените и придава еластичност на увредената и суха коса. Благодарение на това, че се абсорбира толкова бързо, то прониква в клетките и корените и възвръща естествения блясък на косата.
– Хинин - Едно от най-популярните свойства на хининът за козметични цели е способността му да стимулира растежа на косата, тъй като активизира ефективно микроциркулацията на кръвта.Освен това хининовият екстракт притежава антисептично и противопърхотно действие, които успокояват чувствителния скалп и премахват пърхота. В допълнение, той регулира обмяната на веществата в кожата на главата и възстановява косата, като я прави жива и блестяща. Това се случва, тъй като хиниът има способността да достига до фоликула на косъма и така стимулира неговата жизненост.
– PHYTOCHEM HAIR LOSS SP ® (Vitamin E, D-panthenol, Biotin (Vitamin B7) - използва се в борбата с алопеция (частична или пълна загуба на косата) при децата и възрастните,Vitamin B6 - един от най-важните витамини за нашето тяло, участва в много метаболитни процеси и играе важна роля в синтеза на голям брой важни структурни и функционални съединения в организма. От неговата активност зависи от наличието в организма, необходими за здравето на хормони за коса, протеини и мазнини, но също така поддържа нормален метаболизъм на скалпа. Витамин B6 е от съществено значение за косата и храненето на кожата, Saccharomyces lysate, Zinc chloride) - Целенасочена система от витамини, осигуряваща проникването на хранителни вещества в косата и скалпа. Мощен комплекс създаден да подхранва и укрепва скалпа, да се бори с косопада и да спомага активно растежа на косата.