Приложения на ананаса в разкрасителните процедури

Ананасът се оказва не само здравословен, но и много добро средство за разкрасяване. Учените разкриват детайли за това как този тропически плод влияе върху кожата, фигурата и здравето ни.

Ананас за младежка кожа

Освен витамин С, ананасът съдържа и значителни количества от микроелемента манган, който в комбинация с витамин С стимулира образуването на естествен колаген в кожата. Колагенът способства за укрепването на съединителната тъкан, от което кожата остава млада, гладка и стегната.

Външният слой на увредена от слънцето кожа също може да бъде защитен и възстановен с помощта на вълшебния плод. Той действа дори при наличието на старчески петна. Трябва просто да нанесете малко сок от ананас върху засегнатите места.

Приложения на ананаса в разкрасителните процедури

Ананас срещу целулит

Въпреки че не може да премахне портокаловата кожа, ананасът подпомага отделянето на шлаките и детоксикацията. Този ефект се дължи на високото съдържание на ензима бромелаин. Освен това е идеален за изгарянето на мазнини. Не трябва да забравяте, обаче, да консумирате ананаса в комбинация с други здравословни храни. Затова не се подлагайте на едностранна ананасова диета – тя ще премахне само излишната вода, но не и мазнините.

Ананас за косата

Имате косопад? Грабвайте бързо ананаса! От една страна, витамин С предотвратява загубата на коса, а от друга, бромелаинът облекчава възпалението на скалпа и го предпазва от инфекции. В същото време косата е снабдена с жизненоважни вещества и придобива повече сила и еластичност.

Ананасът като противовъзпалително средство

Плодът притежава и лечебни свойства. Консумацията на южния плод има не само противовъзпалителен ефект заради ценните си ензими, но и стимулира метаболитните процеси в организма. Дори при настинка ананасът може да ви донесе облекчение заради отхрачващите свойства на бромелаина.

Ананасът стимулира храносмилането

Бромелаинът активира разграждането на мазнините и уринирането. Съветът е да ядете и стъблата на ананаса, ако са още крехки, защото съдържанието на бромелаин в тях е най-високо.

БГНЕС