Списание Перфекта
Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:

Изящно деколте
Грим за млада кожа
Ръцете през зимата – капризни и уязвими
Ноктите – индикатор за нашето здраве
Пилингът – процедура на сезона
Червила за устни
Отслабване без диети
Топ програми за супер тяло
Мъжът – митове и истини
Секс по празниците или празник в секса

Списание Перфекта

Мъжът - Митове и истини

Ако никога не сте била омъжена или с никого не сте опитвала да устроите съвместживот, то едва ли ще можете да разберете колко различни, а понякога и напълно противоположни, могат да бъдат мъжът и жената. Но – забравете за всякакви опити да превъзпитате мъжа с цел да го доближите поне малко към вашия начин на възприемане на света!

Причината за всички недоразумения в ежедневието според учените е, че мъжът е програмиран от природата по съвършено различен от жената начин. Усложняването на отношенията в двойката обаче, много често се дължи и на някои доста разпространени митове за мъжа. Кои са те и какви са истините за съвременния мъж?

Митовете

Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха

Тази незнайно откога вкоренена в съзнанието на човечеството фраза отдавна би трябвало да бъде забравена! На всички е известно, че днес повечето майстор-готвачи са мъже и че в много семейства именно мъжът готви или се редува със съпругата си. Днес не всички мъже бързат да се женят, а ергенският живот предполага владеенето на елементарни навици. Всеки мъж може сам да си приготви закуска, а за вечеря може да купи готови продукти от магазина или да влезе в близкото заведение. Така че, дори да сте “върхът” в кулинарията, това няма да ви е достатъчно за да завоювате мъжете.

Обича майка си и мрази тъщата

Връзката на сина с майката много често се преувеличава. Ако на синът му се наложи да избира кого да послуша – бащата или майката, той ще избере бащата. Интелигентният и здравомислещ мъж, особено ако има семейство, отдавна вече не се държи като мамино синче. В днешната епоха на рушене на семейни ценности за връзката на сина с майката може да се говори само с ирония. Тъщата –“чудовище” и примитивните анекдоти за взаимоотношенията й със зетя също вече не вървят.

Безчувствен е

Или мъжът никога не плаче. Ако следваме логиката, бихме могли да продължим – не обича, не се смее, постоянно е мрачен, ходи на фитнес или на лов за диви патици и глигани. Той не може да възпитава деца, а само им се кара. И нещо много важно – истинският мъж може да има само син! Това, разбира се, са абсурдни твърдения! Определени стереотипи в този план обаче съществуват и те “удрят” преди всичко по мъжете. Именно заради тях те стават затворени, не споделят проблемите и мислите си със своите половинки, а те от своя страна ги обвиняват в безчувственост.

Всъщност, мъжът преживява болезнено раздялата с любимата, радва се на раждането на детето, дразни се от неуредиците в работата. Той дори може да се разплаче при загубата на близък човек. Това е напълно естествено поведение. Не повишената емоционалност на мъжа, а мълчаливостта и мрачното му настроение са сигнал за проблеми в двойката. Впрочем, според медиците, мъжете живеят по-малко от жените именно поради необходимостта да крият емоциите си.

Цял живот се стреми към свобода

Това, че всеки мъж иска цял живот да си остане ерген е толкова вярно, както и твърдението, че целта на всяка жена е колкото се може по-скоро да се омъжи. Най-голямата грешка на жените е в това, че се опитват да подведат всички мъже (а те съответно – всички жени) под един знаменател. Всъщност, всеки мъж рано или късно осъзнава, че се нуждае от половинка. И за него, както и за жената, е важно да съхрани добрите семейни отношения и домашния комфорт колкото може по-дълго.

Харесва блондинки с големи гърди

Дълги крака, голям бюст, пищни бедра, закръглени задни части, тънка талия, дълги светли коси и леко пухкави устни – това е като че ли идеалът на мъжете за жена. За наличието на интелект не се споменава. Интересното е, че подобни митове се тиражират предимно от жени. А, още нещо – мъжът страшно иска жена му да прилича на фолк звезда – и като визия, и като поведение в леглото. Това разбира се, не е истина. Всеки мъж признава, че му е приятно да гледа големи гърди, но че ще трябва да живее не с тях, а с жената. Още повече, че големите гърди увисват с течение на времето.

Мечтае си за секс с най-добрата приятелка на жена си

В повечето случаи нещата много зависят от самата приятелка. Мъжът по-скоро иска да я опознае по-отблизо, за да може тя да му издава тайните на жена му. Като цяло идеята да се преспи с приятелката е доста глупава, по-глупава от нея може да бъде, може би, само секс със сестрата на съпругата.

Готов е да преспи с всяка повече или по-малко привлекателна жена

Има и такива мъже, за които сексът е единствената радост в живота. За него те са готови на какво ли не. Но в интерес на истината, при жените също има подобни случаи. За мъжете в тази ситуация обаче, вече говорим не за секс в обикновения смисъл, а за зависимост. Ако този мит беше истина, би било достатъчно всяка що-годе симпатична жена да помаха с ръка и в краката й биха легнали купища мъже. Мнозинството от мъжете не са побъркани по секса до такава степен, че да го направят своя главна цел.

Харесва еротичното бельо

Всеки мъж ще ви каже, че голата жена е много по-красива от облечената. И на сутринта след бурна нощ няма да си спомни не само какъв цвят са били бикините ви, но и дали сте били обути с тях въобще. Еротичното бельо се харесва, но и тук нещата са малко преувеличени. Жените хитруват, когато купуват красиви дантелени чорапи, за да зарадват съпруга си. Всъщност, по-скоро го правят, за да задоволят собственото си самолюбие и да се представят в своя светлина пред обекта на съблазняване.

Истините

Може да стои цял ден пред телевизора и всяка секунда да сменя каналите с дистанционното

Няма спор, ужасно дразнещо е. Ако се вярва на учените обаче, през това време мъжът не толкова гледа телевизия, колкото мисли. Същото е положението и когато с часове лежи на дивана, загледан в невидима точка на тавана. За какво размишлява? Разбира се, върху някакъв глобален въпрос. Затова не си струва да го прекъсвате с дреболии от сорта на тези да изхвърли боклука или да напазарува.

Не разговаря с вас и не се интересува от това, което му разказвате

Приемете спокойно факта, че мъжът през повечето време мълчи. Донякъде това се дължи на словесния му запас, който е значително по-беден от този на жената. Струва ли си само заради това да се обиждате? А причина за привидното равнодушие към това, което искате да споделите с него, отново е мъжкият мозък. Получавайки информация от вас, той започва внимателно да я “обработва”, опитвайки се да се ориентира в нея. При това, към този процес се подхожда толкова сериозно, че мъжът в този момент не е в състояние не само да промълви и дума, но и да смени едно изражение на лицето с друго.

Удава ви се да свършите едновременно няколко неща вкъщи, а той може да свърши само едно

Обвинявате го винаги, но той просто е устроен така, че не е в състояние да обръща внимание на хиляди дреболии. Нали му е предопределено да вижда света по-абстрактно! Дайте му възможност да свърши единствената си работа максимално ефективно.

Може да забележи късата поличка върху “чужда” жена, но не може да намери чорапите си, които имат точно определено място от началото на съвместното ви съжителство

Обективно погледнато, жените проявяват не по-малко любопитство към противоположния пол. Разликата е само в това, че те могат доста по-умело да скрият тази заинтересованост към обекта на своето внимание. Колкото до чорапите, в случая става въпрос за лошо развито периферно зрение. За да не се вълнувате всеки път, когато той започва да търси и нищо не намира, най-добре веднага му покажете мястото, откъдето може да си вземе необходимата вещ.

Спокойно си похърква дори когато детето плаче

Можете да го обвинявате в коравосърдечност колкото си искате. За разлика от мозъка на жената, която може да излезе от най-дълбокия сън още на секундата, когато детето простене, мъжкият мозък действително е устроен така, че не е способен да реагира на плача на детето. Което съвсем не означава, че мъжът не го обича. В случай на опасност той ще се бори за собственото си дете със същата енергия, с каквато и вие. В мирно време обаче, предпочита да съхранява енергията си.

Прибирайки се вечер от работа, включва телевизора и остава абсолютно глух за думите ви

Тъжно, но факт! Доказано е, че след работния ден мозъчната активност при жената намалява само с 10%, докато при мъжа – с цели 70%. Има разлика, нали? Проявете по-голяма търпимост към мъжа си.

Никога не признава чувствата си

Страхът да направиш първата стъпка е присъщ в еднаква степен и на двата пола. Причината се крие в човешката психика –боим се да не сгрешим, боим се, че чувствата, които изпитваме, няма да бъдат споделени от човека, когото обичаме. При мъжете страхът да се обяснят в любов е двойно по-голям. Първо, така е прието, че той първи трябва да го каже. Второ, да го направи, означава едва ли не да задължи себе си да се ожени. Но проблемът не е толкова сериозен. Просто жената трябва да му намекне, че го обича и да го подтикне да признае чувствата си. Как точно да стане това, решава всяка жена според ситуацията.

По време на секс не казва нито една ласкава дума, дори и да го молите за това

Според учените, по време на секс (както и на всичко останало, към което той се отнася много сериозно) при мъжа напълно се изключва лявото полукълбо, свързано с говорните функции. Точно затова в определени случаи мъжът може да бъде не само глух, но и ням. Като се има предвид, че сексът за мъжа има изключително важно значение, опитайте се да намерите сили в себе си, за да го оправдаете в тази ситуация.

Мисли си, че е по-умен от вас, въпреки че вие имате по-различно мнение по въпроса

Поне веднъж може да се съгласите с него. Мъжете наистина ни превъзхождат в много неща: могат бързо да се абстрахират от излишното и да се съсредоточават върху главното (на жените често им пречат емоциите), повече разбират от политика и битова техника, по-добре играят шах и решават математически задачи, по-умело управляват и паркират коли… Дали това е всичко, с което се спраявт по-добре от нас? Просто трябва по-често да си го припомняме и всички битови разправии ще ни изглеждат толкова жалки и нищожни. В крайна сметка, истинско щастие е, че сме толкова различни.

материала подготви
Венцислава Каменова