Списание Перфекта
Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:

Изящно деколте
Грим за млада кожа
Ръцете през зимата – капризни и уязвими
Ноктите – индикатор за нашето здраве
Пилингът – процедура на сезона
Червила за устни
Отслабване без диети
Топ програми за супер тяло
Мъжът – митове и истини
Секс по празниците или празник в секса

Списание Перфекта

Секс по празниците или празник в секса

Секс по празниците или празник в сексаСпоред статистиката загубването на девствеността, а също и зачеването най-често се случват с настъпването на студовете или по празниците. Идва време за любов! Ако за двойките, които са отскоро заедно, поводи за бурни нощи не са необходими, то за съпрузите с дълъг стаж празниците са чудесен шанс за разнообразяване на семейния секс. Но ако очаквате, че сам ще ви падне от небето втори меден месец, много се заблуждавате. Точно обратното, празничният секс изисква грамотен и разумен подход, иначе ви очаква разочарование.

Като начало трябва да сте наясно какво точно искате – шумна компания или романтична вечер. Ако сте се веселили с голяма група гости, рискувате да изгубите крехкото либидо под купища неизмити чинии и да заспите непробудно. Шумната веселба в компанията на приятели, обилно полята с алкохол, може да направи секса невъзможен. Не се надявайте на чудо и не надценявайте силите си!

Следва не по-малко важен момент – да разпалите страстта у мъжа-работохолик. Трудна задача. Но празникът е най-подходящото за това време – в дните на официални празници даже последният офисен маниак по принуда е лишен от възможността да се поти на любимото си бюро и попада в паралелен свят – светът на личния живот. Работохолиците са различни и в тази необичайна за тях ситуация те се държат различно.

Закоравелите работохолици, които изцяло се отдават на работата си, ненавиждат празниците. Няма как да се отървете от тях, но също и от съпружеските им обятия – в тези “злощастни” за тях дни не върви да се оправдават с умора или служебни проблеми. Понякога, за тяхно учудване, неочакваната радост от физическата близост като че ли им открива нови (или по-точно добре забравени) граници на съществуване. Но за всичко това е необходимо много умело поведение на партньора – никакви мълчаливи обиди, упреци, натиск и въздействия. Само нежност, способност да се наслаждавате и да споделяте чувствата, и най-важното – вяра във възможностите на партньора. С няколко думи, любов в чист вид!

Други, със същия ентусиазъм, който проявяват и в работата, се хвърлят във водовъртежа на домашните задачи. Съвсем добросъвестно и дори с удоволствие обикалят по магазините, помагат в кухнята, ходят на гости у приятели и роднини… А след дневната доза грижи за поддържане на семейния уют, през нощта се заемат с най-свещеното от съпружеските си задължения. Сериозното отношение към любимата работа ги кара да мислят, че в празничната вечер сексът също трябва да бъде празничен. Дори ако съпрузите не обичат да експериментират, две чаши вино, ароматни свещи и любимата музика ще обогатят усещанията и ще направят семейния секс наистина празничен. А дали той – работохолик или не – знае как да направи преживяването още по-специално? Може би, но ако нещо пропуска, бихте могли да го подсетите. Ето някои универсални условия, благодарение на които бихте могли да изживеете несравними моменти и в дните извън празничната еуфория.
  • Приятна музика или песен, изпълнявана от певец с нисък, кадифен глас. Дрезгавият, плътен глас действа възбуждащо на повечето жени. Обратно, високите гласове предизвикват нервност и безспокойство.
  • Миризма на краставица или ягоди. Установено е, че миризмата на прясно нарязана краставица или ягоди действат на жената възбуждащо. Подобен ефект има миризмата на прясно изпечен козунак.
  • Нежно ви прегръща през раменете отзад, протривайки брадата си между шията и ключиците ви, като леко си върти главата. Ако е попаднал на правилното място, ръцете и бедрата ви ще настръхнат.
  • Шепне в ухото ви.
  • Носи ви на ръце.
  • Заплита пръсти в косите ви. Много жени признават, че сресването и оформянето на косите предизвиква у тях еротични преживявания. От научна гледна точка това е напълно обяснимо – сресването на косите възбужда нервните окончания на кожата на главата, които при жените са повече, отколкото при мъжете.
  • Разкопчава сутиена ви и го сваля изцяло. Сваля бикините ви и то не от единия, а от двата крака.
  • Копринено бельо. Докосването на коприната жените възприемат като ласка.
  • Преди да легнете сваля ръчния си часовник.
  • Боксерките му. Според анкети повечето жени ги смятат за най-сексуалното мъжко бельо.
  • Чисти, поддържани коси или много къса прическа тип таралеж. И едното, и другото е приятно за докосване. При това не само с ръце – например, прокарва глава по вътрешната страна на бедрата ви.
  • Загарът му. Загорялата кожа е по-гладка при допир.
  • Смуче големия пръст на крака ви.
  • Гали ви по вътрешната част на ръцете и бедрата. Кожата там е особено чувствителна.
  • Захапва зърната ви. Да се захапва може всичко: дланите, възглавничките на пръстите, шията. В това число самите интимни места – понякога това се оказва по-действено, отколкото докосването с ръцете или език
  • Не се стеснява да каже какво иска от вас. Точно сега.
  • Разрешава ви да го гледате, без да се прикрива със завивката, и да го докосвате там, където искате.
Колкото и странно да звучи, много мъже признават, че не им харесва да бъдат обект на сексуално внимание от страна на партньорките си. Психолозите твърдят, че това е последствие от т.нар. хомофобия (страх да привлечеш към себе си вниманието на партньора от другия пол), която при някои мъже приема дори гротескни форми. Включително до това, че не разрешават на жените си да ги докосват по половия член или задните части.
  • Не се комплексира по повод размера на пениса си и дължината на оргазма ви.
  • Винаги използва презерватив и то без молби и напомняния от ваша страна.
  • Без да обръща внимание на нарастващата възбуда, продължава да ви гали, отлагайки основното действие.
  • Влиза бавно, сантиметър по сантиметър, като при това се движи неритмично. Така, че не можете да предусетите движенията му и да се подготвите за тях. Ефектът на неочакваното ще усили усещанията ви.
  • Много бърз ритъм на движенията, когато вече достигате до оргазъм.
  • Класическата поза. При нея можете да го гледате в очите по време на секса и да се целувате. И едното, и другото може да ви доведе до крайната степен на възбуда. Доказано е, че жените могат да получат оргазъм от една целувка.
  • Кучешка поза. И нищо чудно, тъй като именно това положение природата е избрала за полов акт на практически всички живи същества. Класическата поза “мъжът отгоре” е неудобна за зачеване и в известна степен ограничава партньорите в техните усещания. Тя е получила такова разпространение след няколко столетия, през които за практикуването на всяка друга поза съпругите можели да бъдат публично екзекутирани “за разврат”.
  • Поза “жената отгоре”, при която той проявява инициатива – повдига бедра от леглото и се движи в ритъм с вас.
  • След оргазма не напуска веднага тялото ви, а още известно време продължава да се движи. Когато излиза, го прави не рязко, а постепенно.
  • Подробно и дълго разказва за това, как е загубил девствеността си. Но само ако го попитате.
  • Сам става през нощта да преповие детето.
  • Редовно ви напомня колко сте красива и сексапилна.
  • Не спира да намира у вас нови ерогенни зони. Например, на гънката под задните ви части или свивката под колената.
  • Кафе в леглото сутрин.
  • Секс по време, когато ви се иска да си пишете нещо на компютъра. В този момент по редица физиологични причини особено ефективно се стимулира G-точката – пусковият механизъм на женския оргазъм.
  • След секс прокарва пръсти по лицето ви – от слепоочието по бузата, през устните до брадичката. И се усмихва.

Предстоят празници. Някои хора нерядко разглеждат секса като подарък. Може и така да се каже, но само тогава, когато подаряващият искрено обича да прави подаръци и изпитва от това не по-малко удоволствие, отколкото този, на когото подарява. Сексът не може да се поднесе като подарък в кутийка с панделка. Той е цяло тайнство, специален празник, при това без каквито и да било календарни ограничения. И като истински празник, той може да бъде жив и бурен или досаден и скучен в зависимост от това с кого го правите.

материала подготви

Мила Павлова

Photo: RD.com