Да се избавим от махмурлука за 11 минути

Учени от Сидни дават препоръки за това как да се преодолее болезнения махмурлук. Най-добрият начин за това, както се оказа, е медитацията.

Да се избавим от махмурлука за 11 минути

"Само 11 минути медитация може да ви спаси от тежък махмурлук", казва специалистът и майстор по йога Рори Кинсел. Той отбеляза, че усещането за вина пречи на възстановяването на човек в такова състояние - затова за избавяне от него е необходимо да "освободим" съзнанието. Решението на проблема отнема само 11 минути, като през това време експертът съветва да се чете мантра.

"Медитацията помага на тялото да се възстанови след предозиране с алкохол. Необходимо е напълно да се отпуснете и да прочетете специална мантра, което ще помогне да се преодолеят последиците от състоянието след опиянение", казва Рори Кинсел.

Други методи, които също помагат за справяне с махмурлука, са пиене на големи количества вода, а билковите чайове с добавка на джинджифил помагат да се намали гаденето, пише 24СМИ. Може да бъде и полезен и плодовият сок, но не трябва да е твърде кисел, за да не дразни стомаха. Експертите съветват да се пие сок от круша или ананас.

В допълнение, за стимулиране на черния дроб за активна детоксикация на организма ефективно помагат киселите краставички, твърди диетологът Касандра Барнс. Също така е важно да се консумира питателна храна, която помагат да се нормализира киселинността на тялото - варени яйца, овесени ядки, пилешка супа с фиде.

БГНЕС