Какво да хапваме за гъста коса

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем. Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения.

Яжте храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богатите на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богатите на протеини и силициев диоксид храни, за да се стимулира растежът на косата и здравата коса. foodpanda, подбра най-полезните храни за гъста коса.

Какво да хапваме за гъста коса

Манго - Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа й.

Соя - Храните, получени от соя, като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.

Яйца - Яйцата помагат да се увеличи производството на колаген.

Кафяви морски водорасли - Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.

Ленено семе - Високото съдържание на омега-3, те помага да се подхранва косата и да я предпазва от изсушаване.

Тиквени семена - Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

БГНЕС