Актрисата Ева Мендес в търсене на удоволствиетоСписание Перфекта
Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:

Актрисата Ева Мендес в търсене на удоволствието
Студът отстъпва пред кислородната козметика
Козметика с витамин “А”
Фитотерапията – домашна аптека от природата
Устни, създадени за целувка
Билково лечение на псориазиса
Модерни диагнози
Как са си върнем вкуса към живота
Сърдитото дете
Отказът от секс – женско отмъщение или угаснали чувства
Секретарката – капан за шефа


Секретарката Капан за шефа

Отношенията между началник и секретарка винаги са предизвиквали многобройни клюки и интриги. Обикновено ТОЙ е успяващ и обезпечен мъж в самия разцвет на силите си, а ТЯ – млада, красива и… подчинена. Как да не се завърти някакъв роман?!

От какво има нужда той?
Макар подобен роман да не съществува дори и във въображението им, колективът е сигурен – има нещо между тях. Защо?

На каквото и да разчитат заместниците от различни рангове, секретарката си остава най-приближена на началника. Тя знае практически всичко за шефа – кога го боли глава, защо се е скарал с жена си. На секретарката може да се оплачеш от това, което никога няма да разкажеш на другите – лепнал си си петно на сакото, не си напазарувал, забравил си да нахраниш котката… Нали девойката в приемната всъщност е като вълшебна пръчица, която те избавя от всякакви битови проблеми!

Много представителки на тази професия започват работа именно за да се превърнат от “пешка в дама”. Как иначе – нали всички пътища към големия началник (в това число и към сърцето му) задължително минават през приемната му. Съблазнявайки шефа, те разчитат на повишение в службата. Някои дори се надяват да се омъжат за “богатото татенце”.
В съвременното общество хубавката и умна секретарка е задължителен атрибут на бизнесмена. А при днешните, повече от освободени отношения, да склониш младата жена от приемната към интимни отношения е нищо работа. Именно затова сред основните условия за заемането на тази длъжност задължително се посочват ефектна външност, красива фигура и възраст не повече от 25 години.

Успяващите началници са заети хора. Те нямат време за приятни запознанства със случайни красавици. От друга страна, това, което не им достига, е именно женско внимание и топлина. Секретарката е идеалният вариант.

Домогване или любов?

Според статистиката, със сексуално домогване на работното място се сблъскват 80% от жените и 25% от мъжете в САЩ; 50% от жените и 10% от мъжете в Европа. Какво се разбира под домогване?

  • Покана за съвместни действия, които могат да бъдат оценени като свързани със секс. Например, шефът твърде настойчиво ви кани да вечеряте двамата.
  • Обещание за възнаграждение след възможна любовна връзка. Началникът настоява за съвместно пътуване, което не е командировка, обещавайки след това да ви повиши заплатата.
  • Принуждаване към определени действия под заплахата от наказание. Шефът иска да ходите на работа с къса пола, намеквайки за уволнение в случай на отказ.

Реалност и еротични фантазии
Днес в професионалните конкурси от типа на “Мис секс символ” със секретарката може да си съперничи може би само медицинската сестра. Тя също е грижовна и внимателна, а при необходимост може да направи и инжекция. Къде се крие тайната на сексуалната значимост при някои професии?

Според психолозите каквото и да твърдят феминистките, равенство между половете не съществува. Това би отрекло самия факт на съществуването на пола като важен феномен. Става дума не за социални възможности и политически права, а за психологическа мотивация на поведението.

Статусът е фундаментът на мъжката личност. На него изцяло е базиран мъжкият маниер на говорене и мъжката самооценка, статусните взаимоотношения са основа на мъжката сексуалност. Женската личност, напротив, оценява себе си по степен на близост с другите хора. Това са женските, ненужни на пръв поглед разговори, безсмисленото от гледната точка на мъжката логика “кажи, че ме обичаш” и много други.

Стремежът на мъжете да демонстрират опека, а на жените – да бъдат опекунствани, е съвсем нормален. Ако в края на ХVІІІ в. е имало секретарки, маркиз дьо Сад без съмнение би им посветил една от своите еротични фантазии. Днес секретарката трябва да има представителна външност, тъй като се явява лице на компанията, а също спокоен и търпелив характер, за да не обърка нещо с бумагите. При това тя е абсолютно зависима от шефа си. И това ако не е идеалната садомазохистична фантазия?
За щастие, възрастните хора могат да различават фантазиите си от пораждащата ги действителност. Да желаеш страстно секретарката си е едно. А упорито да я склоняваш към секс – съвсем друго.

Като пример за успешна във всички отношения секретарка може да се смята Анна Григориевна, втората жена на Достоевски. Тя била само на 20 години, когато била препоръчана за стенографка на известния тогава и вече не млад (45 години) писател. Те се сближили твърде бързо, а Анна Григориевна, не обръщайки внимание на опитите на близките й да я разубедят, приела предложението и му дала ръката и сърцето си.