Как да се грижите за своята чанта

Магазини СветлаДамската чанта отдавна е неотменим моден аксесоар, който сменяме според случая и тоалета си - раница, голяма практична чанта, чанта тип плик, скромна, неостаряващата торба и т.н. За да изглежда винаги добре Вашата чанта, независимо дали е от естествена или еко кожа, периодично я почиствайте с кърпички за кожа. В реномираните магазини за чанти такива кърпички се подаряват при покупка на чанта. Текстилните чанти, е желателно да се перат на ръка, а не в пералня.

Чантите впечатляват не само като модели, но и като обработка на използваните кожи, текстил, естествени материали и тъкани. Особено важно за естествената кожа е и периодичното подхранване с неутрален крем за обувки - това важи както за лачените, така и за чантите от фина, мека, едропореста естествена кожа без силиконово покритие и поради това с естествени "белези".

Магазини СветлаЗа велурените чанти ние препоръчваме, четка с мек косъм. В случай на поява на петна, е необходимо почистването им с леко влажна кърпа. Чантите от импрегниран микрофибър също е добре да се поддържат по този начин, вместо с каквито и да е препарати.

Магазини СветлаПовечето марки предлагат чанти от телешка кожа с крокодилски принт. Тази кожа има специално восъчно покритие, което предпазва кожата от дъжд (сняг), но все пак ако се намокрят, след това внимателно трябва да се подсушат, за да не проникне влага през шевовете. Използването на каквито и да е разредители на спиртна основа е абсолютно нежелателно!

Информацията е предоставена от Магазини Светла