Тенденции и иновации Есен/Зима 2018: Скулптурирането на лицето е хитът на сезона

Скулптуриращите гримове ще са хитът на 2018 година. Дамите, изкушени от последните тенденции в макиажа ще използват холограмни хайлайтъри за лицето и матов финиш и металически цветове за оформяне на устните. Други водещи тенденции ще са стремежът към космически черен поглед и все по-голямото търсене на натурални продукти.

Тенденции и иновации есен / зима 2018: Скулптурирането на лицето е хитът на сезона

Водещата тенденция в грима през следващия сезон ще е скулптурирането и озаряването на лицето с помощта на декоративната козметика. Така всяка дама ще може да придаде неустоимо сияние на кожата си и да подчертае най-красивите си черти като в същото време умело прикрие дребните си недостатъци. Тези ефекти се постигат с помощта на холограмни хайлайтъри при гримовете за лице и червила с матов финиш и металически цветове за устните.

Холограмните хайлайтъри са завършващ етап при гримирането след нанасянето на основа за грим, пудра и фон дьо тен. Те не се нанасят на цялото лице, а само в зоните, които искаме да подчертаем. Ефектът от използването им се доближава до този на бронзанта, но е много по-добър, благодарение на свойството да отразяват светлината и така кожата да изглежда озарена и да сияе без да блести. Все повече дами харесват и търсят тези продукти, тъй като с тяхна помощ успяват и да скрият няколко години от възрастта си. Тези продукти ще могат да се открият във всички магазини на dm България в началото на 2018 г. Най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки у нас ще предложи на българките холограмни хайлайтъри както от водещите световни марки, така и от най-новата си собствена марка декоративна козметика trend IT UP.

Тенденции и иновации есен / зима 2018: Скулптурирането на лицето е хитът на сезона

Ефектът на продуктите за озаряване на кожата се подсилва допълнително и от последния моден писък козметиката за устни – матовият финиш и металическите цветове. До скоро много дами избягваха тези продукти, тъй като червилата с матов ефект подчертаваха неравностите по устните и за нанасянето им беше необходимо предварително ексфолиране. С развитието на декоративната козметика, това притеснение остава в миналото. Новото поколение матови червила са с нежна кремообразна структура, обогатени са с подхранващи кожата витамини и са супер дълготрайни. Освен това, в dm България има и огромно разнообразие от нюанси, които са перфектно допълнение към грима на всяка дама.

Друга интересна тенденция, която ще е сред водещите при грима за устни са металическите цветове. Тези червила вече завладяват модните подиуми и могат да бъдат видени на устните на много световни знаменитости. Скоро ще бъдат и в България, благодарение на dm и собствения бранд на компанията trend IT UP.

Тенденции и иновации есен / зима 2018: Скулптурирането на лицето е хитът на сезона

През следващия сезон дамите ще са с космически черен поглед
Озарената кожа и изкушаващите устни не могат без магнетичен и покоряващ поглед. През следващия сезон актуалният макиаж за очи ще е подчинен на тенденцията „космическо черно“, което ще се постига с “Extra Black” спирали за мигли, микроблейдинг продукти за вежди и палитри за сенки за очи в актуални цветове.

При спиралите за мигли целта е недопускането и на най-малък намек за синкав оттенък, който да помрачи космическия ефект. Към тях ще бъдат добавени и иновативни продукти за вежди на базата на микроблейдинга. Така всяка дама ще може да постигне актуалния 3D ефект и да има изящните вежди на модните икони. При това без да се налага да се подлага на процедури за нанасяне на перманентен грим. На концепцията за космически черен поглед ще бъдат подчинени и актуалните палитри сенки за очи.

Българките търсят натуралното
През сезон есен/зима 2018 водеща тенденция в грима и козметиката е завръщането към продуктите на натурални продукти. Наблюдава се все по-голямото търсене на сертифицирана натурална козметика. Причината за това е стремежът на хората към по-здравословен начин на живот. Клиентите разглеждат все по-критично съдържанието на продуктите и се насочват все по-често към тези с естествени съставки или рециклируеми опаковки. Затова и магазините на dm са предпочитано място за пазаруване за тях, тъй като там те могат да открият над 440 продукта био и натурална козметика с гарантирано качество.

Огромен интерес предизвикват анти ейджинг ампулите за лице с годжи бери от собствения бранд alverde, които са на цена 5,4 лева. С тях кожата става еластична и е много добре хидратирана при това без да има усещане за омазняване. Друг любим продукт е натуралното масло за тяло alverde на цена 5,5 лева.

Хит в продажбите са и натуралните и етеричните масла. Напоследък най-популярни Маслото от чаено дърво Das Gesunde Plus, което се предлага в разфасовки от 30 мл. и маслото от арган Rivana. Българките търсят и щадящи околната среда продукти и затова все по-популярни стават безфосфатните шампоани.

Според експертите на dm, етеричните масла имат голям потенциал за развитие, като ръстът им е много над средния за категорията грижа за тяло. Тази продуктова група се търси от една страна заради по-здравословен и екологичен начин на живот, а от друга – като средство за уелнес и СПА процедури. Заради уелнес и СПА тенденцията добри ръстове показват и аксесоарите за баня като специални гъби и масажори.

В сегмента на натуралната козметика най-търсени са продуктите от собствените марки на dm. Това се дължи на отличното съотношение цена-качество. Част от тях са в ниския, но основно са в средния ценови клас, като в същото време качеството им е много високо. То се следи в Германия от независими сертификационни институти, които редовно тестват продуктите ни, които се произвеждат съгласно най-модерните технически стандарти, възможно най-щадящо околната среда и не се тестват върху животни.

Част от тенденцията за завръщане към природата и все по-широкото използване на естествени материали. Например, актуалната Коледна украса през тази година е в стил „хюга“. Това е скандинавското разбиране за уют и хармония с природата. В този стил са стъклените топки за елха, предлагани от dm на цена 6 лева. Все по-широко се използват и опаковките в естествени цветове без оцветители и лакове и много хора използват за своите подаръци хартията Profissimo, която е на цена от 2,3 лева за лист.

Парфюми с намаление до 50%
Тази Коледа dm ще помогне на всеки да подари любимия аромат на близките си. През месец декември се предлага огромно разнообразие от парфюми на специални цени като намаленията достигат до 50%. Освен това, веригата помага за избора на подаръци и с огромно разнообразие на над 200 вида подаръчни комплекти за дами и господа, които също са на специални цени.

Във връзка с първото издание на Лайфстайл обзора на dm “Тенденции и иновации“, Цонка Иванова-Терзиева, управител на dm България заяви: „Като част от най-голямата верига, специализирана в търговията с дрогерийни стоки в Централна и Източна Европа, ние разполагаме с много данни за това какво се търси и кои ще са водещите тенденции в козметиката, грима и грижата за дома. Нещо повече, dm е иновативна компания и ние създаваме актуалните трендове, които представяме в обзора ни „Тенденции и иновации“. С него искаме да помогнем на всяка жена да бъде неустоима и да е в крак с модата.“