Огън & страст за булките на есента

Текст: сп. БУЛКА

Този сезон булчинската мода минава под знака на страстта - загадъчни полупрозрачни тъкани и стегнати корсети вдъхват пламенност в романтичния образ. Дори костюмът, който дизайнерите предлагат като алтернатива на вечната рокля, изглежда секси. Минимализмът и простотата, съчетани с перли и дантела, дават визията на сезона.

Огън и страст за булките на есента

Завръщане на ретрото
Дизайнерите обръщат поглед към 60-те и 70-те, добавяйки съвременни елементи, а роклите са с по-голяма лекота. Винтидж образът се допълва от смела прическа и едва забележим грим. Изискани корсети и бели обувки на висок ток подчертават невинността и чистотата. Дръзките решения се приветстват - главозамайващо деколте и многобройни цепки.

Огън и страст за булките на есента

Ръкави волани
Тази приказна нова тенденция е истинско предизвикателство за непоправими романтици - дълги и широки ръкави са захванати изящно в китките, за да превърнат и най-обикновената рокля в тоалет на средновековна красавица. Подобен дизайнерски ход, съчетан с модели с открити рамене, е модното откритие на есента. Някои предложения комбинират широк ръкав от тюл с дантелени рокли в бохо стил.

Огън и страст за булките на есента

Обърни се назад
Модерното деколте се завърта на 180 градуса, за да разкрие разголен гръб. Изящен, романтичен и вълнуващ , това е основен тренд за сезона. Фини презрамки, прозрачен телесен тюл и елегантна дантела, обсипана със сияйни кристали, вдъхновяват творците за задната част на роклята.

Огън и страст за булките на есента

Естетика в панталон
Мечтаете ли за делова сватба или в плановете ви влиза да съберете овациите на гостите с екстравагантен тоалет, смело изберете костюма с панталон. На безупречна фигура той ще седи не по-малко изящно и секси, отколкото булчинската рокля. Същевременно ще е достатъчно строг и изтънчен.

Огън и страст за булките на есента

Стил и блясък
Роклите, създадени от тъкани с метален блясък, добавят сияние към образа на булката. Те идеално подхождат за вечерна церемония под звездите. Планирате ли приказно тържество, златото и среброто могат да станат част от него. Но внимавайте с капризните оттенъци - няма да е лесно да допълните визията с точните аксесоари.

Огън и страст за булките на есента

Растителни мотиви
Бродерия, рисунка върху плат или апликация - растителните орнаменти се срещат в почти всяка колекция. Някои дизайнери обвиват роклята със сложно преплетени клонки, други експериментират с нюансите, като смело украсяват в пастелни тонове. Цветните орнаменти са лесен начин да създадете едновременно ретро и актуален образ.

Огън и страст за булките на есента

Вечният корсет
Този елемент от Викторианската епоха е станал любим по две причини - услужливо подчертава талията и извайва гърдите. Но най-важното е, че създава невероятно привлекателен образ, при това без разголване. Изберете класическа рокля с корсет и пищна бална пола от тюл или дантелен топ, съчетан с дълги ръкави.

Огън и страст за булките на есента

Чаена роза
Най-модерният цвят през сезона е чаената роза - лекият розов нюанс отива на всяка младоженка. Оригинално и запомнящо се изглеждат роклите в сиви оттенъци. А за любителките на класиката, дизайнерите предлагат цяла палитра от нежни варианти на бялото.

Огън и страст за булките на есента

Яката като бижу
Интересната яка на роклята става украшение. Този пленителен елемент спасява младоженката от мъчителния избор на колие, а освен това извайва шията. Сред модните фаворити на сезона е и декорацията с кожа, която може да е във вид на тънък шал или нежна ивица по ръкавите. Сред акцентите е двойната пола. Атрактивният детайл няма да остави гостите ви безразлични. Долната част е изумително къса, а горната - дълга и пищна.

Огън и страст за булките на есента

Огън и страст за булките на есента