Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Текст: сп. БУЛКА (www.spisaniebulka.com)

Женственост, каишки, шалове и пелерини издигат булката в култ това лято. Свежи аксесоари, бохемски шик, еротика, струяща от 20-те и 30-те, превземат образа и му вдъхват увереност и сексапил. Но най-хубавото през този сезон е, че всяка тенденция, която си помислите, е добре дошла.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Ефирно тату
Дантелата е в изобилие под галещите слънчеви лъчи. Деликатна, елегантна и провокативна, тя рисува татуировки - идеален избор за булки, които искат да покажат най-горещия тренд на лятото. Дантелените елементи присъстват на прозрачното деколте или гръб с основа от фин тюл в телесен цвят и гарантират силно въздействие.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Обем на фокус
Ключовата дума това лято е "обем" и вдъхновява дизайнерите да използват в творенията си уникални архитектурни елементи. Роклята е с дълбоки джобове - все пак и принцесите трябва да си носят някъде червилото. Коланът е широк, а в горната си част тоалетът е оформен като риза. Отделните части се наслагват една над друга в няколко слоя, за да предизвикат впечатляващ окото ефект. Каскади от тюл, органза и вертикални волани красят полите. Присъствието на триизмерни скулптурни детайли в моделите ще допаднат на булките, които не търпят баналности.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Изящна нежност
Знойното лято е времето да покажете цялата красота на фигурата си. Ключов момент са презрамките, които подчертават линията на раменете. Тънки или широки, изящно падащи върху ръцете.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Винтидж нюанс
И този сезон носи духа на стилното минало. Кой въплъщава повече женственост, увереност и чувственост от роклите на винтиджа? Блясъкът на 20-те и 30-те и миди предложенията на 50-те са шедьоврите в колекциите. Плавните линии и изящната дантела елегантно обгръщат и подчертават контурите на тялото. В същото време богатите драперии, украшенията във вид на копчета, кристали или цветни мотиви създават образ на загадъчна кокетка. Затвореното деколте, съчетано с дължина, носи усещане не за монашеска скромност, а за уверена дама, която търси щастието на всяка крачка.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Стилът Бохо и етно мотивите са всичко, за което може да мечтае една уверена в себе си булка. Те подкупват с присъщите си въздушност и елегантност. Струящи, прости силуети, допълнени с интересни детайли - големи цветни елементи, пера, дантела, индийски мотиви. Стилът е характерен за дивата и метежна женственост и прекрасно се илюстрира от детайлите - открит гръб, много дълбоко деколте, рокли от две части. Най-важни за Бохо обаче са аксесоарите - бижута, воали, каишки, шалове или пелерини. Всяка дреболия върши работа.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Романтична женственост
Идеята, че няма да се чувствате уютно с ръкави в горещото лято, не е нищо повече от мит, който лесно ще разбием. Изработени от тюл или шифон, с дантела, напомнящи крила, къси или три четвърти, те са във вихъра на модната вълна и този сезон. И с право печелят симпатиите на младоженките със своята прозрачна свежест. А образът е толкова романтичен.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Тенденцията нюд
За да облечете рокля в телесен нюанс, трябва да сте смела до безкрайност. Да загърбите традициите и да сложите цвета на голотата и еротиката. Ако романтичната ви натура се бунтува срещу новата тенденция, а не искате да сте в бяло, заложете на нежно розовото. То заема почетното място на върха в сватбената мода през лятото.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Уверен сексапил
Тази булка е самоуверена и силна личност, която не се страхува от сексуалността си и открито я демонстрира. Под цветните апликации и дантелените мотиви прозира голата кожа. Провокационна прозрачност, тоалет с ефект на ранно утро, дълбока V-образна цепка отпред или на гърба. И ако деколтето визуално ви дава височина, прозрачността пък ще ви влее неописуема чувственост. Възхитителните интерпретации на темата ще ви допаднат.

Булката на лятото - ефирна, секси & женствена

Снимки:
Focus on the Bride
Фотограф: Александър Нишков
Модели: Куини Алис & Никол Николови - Visages Models Group
Коса: Георги Петков за Salon Georgi Petkov
Грим: Данаил Велков за Shiseido
Бижута: Фортуна
1 - Сватбен център София & Сватбен център Варна
Рокля в А-линия в цвят лате от дантела с ръчно нашити кристали и еластичен тюл
2 - Stoyan Radichev
Рокля в А-линия с нестандартен гол гръб от дантела с 3D ефекти на дизайнер Стоян Радичев
3 - Bridal Fashion
Рокля в нюанс на розов кварц в А-линия от Chantilly дантела и бамбула
4 - Аз и Ти
Рокля в А-линия от дантела с бродерия от мъниста на дизайнер Атанаска Лазарова
5 - HC Hristo Chuchev
Рокля от колекция Silhouette 2016, изработена от висококачествени френска и английска дантела, декорирани с камъни Swarovski на дизайнер Христо Чучев в комбинация с воал
6 - FEDE Fashion Studio
Топ от фино трико с ръчно бродирана дантела на цветя и акцент малка бяло-златна птичка, в съчетание с лека обемна тюлена пола и коланче на дизайнер Вяра Георгиева
7 - Mon Amour
Рокля в стил "Принцес" от матов италиански тюл и 3А брюкселска дантела на дизайнер Поля Миланова
8 - Аз и Ти
Рокля с висока талия от шифон, ръчно нашита дантела с мъниста и колан в ръчен набор на дизайнер Атанаска Лазарова
9 - Areti
Рокля на Demetrios Houte Couture в прав силует от тюл в нюд цвят с бродерия от дантела и ръчно нашити камъни Swarovski
10 - Be Queen
Рокля на Blue by Enzoani в силует ,,Русалка'' с френска ръчно нашита дантела и сърцевидно деколте.
11 - Stoyan Radichev
Рокля тип "Русалка" нашита с дантела, обсипана с перли и нюд ефекти от прозрачни участъци, ръчно украсени с дантелени елементи на дизайнер Стоян Радичев
12 - Брилянтин
Рокля тип,,Русалка”, изработена от фин тюл в комбинация от нежна дантела с кристали
13 - Fortuna Style
Авторски модел на Сиси Гавазова с дантелен топ и допълнителни ръчно наложени елементи от дантела с пола от сурова коприна в цвят карамел (ляво)
Рокля на Сиси Гавазова в цвят шампанско от телена тафта, италиански тюл и ръчно нашити елементи от дантела (дясно)