Екстеншъните -
Много възможности за нова визия

* MAGAMA - hair extensions с тематична фотосесия за Великден

Силвия Тодорова


Имате нужда от нова прическа или искате няколко кичура, но направени без никаква боя или блондор. Харесвате се с бретон, но бързо ви омръзва и искате нещо ново, днес да сте с къса, а утре с дълга коса. Всичко е възможно, когато става въпрос за коса, а екстеншъните предоставят разнообразие от уникални възможности за нова визия.

Специалистите от MAGAMA - hair extensions разкриват разнообразието в употребата на удълженията за коса. Вили Боршукова, топ коафьор, перукер и собственик на салон MAGAMA дава полезни идеи и съвети, от които могат да се възползват както настоящите абитуриенти, така и всички дами, които обичат разнообразието и търсят свежи предложения за нова визия. В оригинална тематична фотосесия за Великден е показана и красотата на косата с удължения. Моделите позират сред хиляди малки пилета при 40 градуса температура, която е и своеобразен тест за качеството на екстеншъните.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Повечето хора си представят по-голяма дължина, когато става въпрос за удължения. Но те имат и много други приложения, с които могат да се сътворят интересни, оригинални и красиви неща. Удълженията за коса са изключително добро хрумване, когато искате да експериментирате с външния си вид, без дълготрайни последствия, които да ви ограничават. Екстеншъните позволяват да се придаде плътност на изтънялата коса, както и още обем. Добавянето на цвят също крие много възможности за използване на цветни кичури, за омбре ефект и позволява много екстремни опити и експерименти без химическо третиране. Бретон за един ден, както и честа смяна на дължината на косата са също сред възможните идеи. Предимство на екстеншъните, е че позволяват да се пролагат различни видове стилизиране на косата, което дава възможност да се правят специални прически по различни поводи.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Независимо кой метод за поставяне предпочитате - на клипси, кичури, стикери или с пришиване, когато се работи с екстеншъни за коса, възможностите за творчество, креативност и решаване на различни казуси, свързани с прическата, са безкрайни. Ето и някои полезни идеи, които дават специалистите от MAGAMA - hair extensions за прилагането на екстеншъни.


Създаване на плътност

Хората с изтънели коси обикновено прикриват оределите зони, като носят определен тип прическа или прибягват към перуки, но обикновено изпитват неудобство, че това не е тяхната собствена коса. В този случай може да се използва клип-ин система за прикрепяне на удължения с клипси. Това, което ще ви гарантира, че клипсовете са правилното решение, е да се уверите, че гъстотата на удълженията не е прекалено голяма и няма да тежи върху естествената коса. Ако удълженията са твърде дебели, след поставяне те няма да изглеждат естествено и има опасност да се получи дърпане на вече изтънялата коса и тя да започне да се къса. Трябва да се избере клипс със силикон за екстеншъни, за да се предотврати увреждане на тънката коса и риск от приплъзване на удълженията. Добре е удълженията да се прелеят с естествената коса за един по-добър и натурален изглед.

В деликатните случаи с жени, които провеждат химиотерапия или страдат от хормонален косопад, са подходящи екстеншъни на стикери, които са много тънки. Само се избира подходящ цвят и се добавят обем и плътност на прическата. За целта е необходимо стикерите да са подбрани в съответствие с цвета и дължината на естествената прическа и екстеншъните практически стават неоткриваеми. При случаите с изтъняване на косата в различни зони, това е чудесна възможност да се коригират тези зони и да си възвърнете доброто самочувствие.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Добавяне на обем и текстура

Когато се използват екстеншъни за изправяне или къдрене, винаги трябва да се има предвид естествената текстура на косата. Ако желаете бързо преобразяване на цвета на косата, може да се използва две нива по-светъл или по-тъмен нюанс на удълженията, за да се създадат акценти или сенки. Процесът по поставяне на стикерите може да отнеме от 15 до 30 минути за задната част на главата заедно с подстригването и преливането на екстеншъните, като резултатът се вижда веднага.

За жените с по-фина или изтъняла коса, екстеншъните са чудесен способ да имат по-обемна и плътна прическа. При дамите с по-деликатна коса трябва да се проучи най-добрият вариант за удължаване, така че там, където се прикрепват екстеншъните, да не се причини допълнителен стрес върху косата. Повечето дами искат гъвкавост на удълженията и възможност да създават различни текстури. Комбинирането на удълженията с натуралната текстура ще даде най-естествените и разнообразни резултати. Удълженията издържат и на топлинна обработка, което е много важно, за поддръжката на добър стайлинг на косата. В случая, освен използването на преси или сешоар, обемът на прическата зависи и от доброто постригване на косата.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


За специални поводи

От добре подредени, повдигнати коси до хлабави сплитания - изборът на подходящи удължения играе важна роля в стайлинга. На първо място специалистите препоръчват натуралната европейска коса, чиято структура се смесва добре с косите и може да се използва за всички видове прически, както и да се боядисва или изсветлява за кичури. Тази коса не се нуждае от много продукти, когато става въпрос за стилизиране. Благодарение на нейната структура прическата се запазва в желаната форма за по-дълго време, дори и ако косата е навита на букли. За да се прикрие връзката на удълженията с естествената коса, може да се прибере в конска опашка или кок. Удълженията на кичури са особено подходящи, защото позволяват оформяне на прическата на 360°, връзките са къси, липсва допълнително сцепление или вероятност да се скъса кичурът, което прави тяхната употреба доста популярна.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Добавяне на цвят

С помощта на удълженията може да се направи омбре или други екстремни цветове само с няколко стикера, като запазите целостта на косата и без да я третирате химически. Това е особено добро предимство, когато са налице чувствителен скалп, тънка, суха или увредена коса. Чрез цветните екстеншъни може да се постигне желаната визия, без да се използва боя за коса. Процедурата е бърза и за по-малко от 30 минути с добавянето само на няколко стикера може да се промени изцяло цвета на косата.


С или без бретон

Бретонът дава различен изглед на лицето и цялостната визия. Но подстригването на бретона е много задължаващо, тъй като трудно израства отново. Няколко месеца може да изпитвате дискомфорт или да се налага да го прикрепвате с фиби, за да не ви влиза в очите. Преди да вземете такова решение, проучете и другите възможности.

Клипс системите за удължаване предлагат готови оформени бретони от естествен косъм, които само с няколко стъпки се прикрепват към косата. Бретонът се подстригва в желаната форма и дължина, като се прелива с естествената коса и чисто новата прическа е налице. Това е чудесен начин да експериментирате повече. Подобни бретони на клипси успешно се използват за специални поводи, за фотосесии, модни дефилета или рекламни снимки - възможностите са неизчерпаеми.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


Добавяне на дължина

В последните години карето се запазва като модна тенденция. То може да е по-дълго - до раменете, или по-късо - на нивото на брадичката. Но ако скъсите косата си, с времето може да поискате да възвърнете предишната й дължина. Знаем, че косата расте средно с един сантиметър на месец и като се има предвид колко дълго трябва да се изчака, попадаме в една досадна ситуация. С екстеншъните лесно и бързо може да постигнете желаната дължина. Независимо кой метод за поставяне предпочитате - на клипси, кичури, стикери или с пришиване, тайната в случая е да подберете правилните цветове и желаната дължина, за да ги прелеете с естествената дължина и цвят на косата.

Друга допълнителна полза от използването на удължения е, че косата е по-дебела, по-плътна и с разкошен вид, което често е трудно да се постигне само със собствената коса. Без значение как сте решили да стилизирате косата си, добавянето на екстеншъни е сигурен начин да подобрите външния си вид. Екстеншъните позволяват естествената коса отдолу да расте, без да се забелязва разликата в дължините. Те също така са един чудесен начин да добавите цвят, без да увреждате естествената коса на клиента. Те я предпазват от появата на цъфнали краища и я правят да изглежда по-млада.


Екстеншъните - Много възможности за нова визия


След като удълженията са поставени и е направен съответният стайлинг на косата, се информирайте как да поддържате екстеншъните си и какви продукти да използвате у дома. Поискайте конкретни насоки за редовното разресване на косата, както и за нуждата от посещаването на специализирани салони за правилна поддръжка на удълженията. Добрата грижа за тях предопределя трайността им и добрата визия за по-дълго време.


Снимки:
1-15. Снимки от тематичната фотосесия за Великден на МАГАМА.
Фото: © MAGAMA