ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”

ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”Винаги ни изненадвате на модния подиум? Ту сте романтична, ту млада и дръзка жена, ту гореща и страстна танцьорка, необходимо ли е актьорско майстроство, за да си лице на модна къща? На пръв поглед това е лека и приятна работа, но какво се крие зад професионалното ви поведение на подиума?

Винаги съм смятала, че „лице на марка” е изключително отговорна и амбициозна „позиция”, ако мога така да се изразя. Лично за мен олицетворява не само харизматично присъствие било то на сцена или по време на сесия... за мен е харизма всеки ден, всеки миг. Вярвам че съм се наложила като „лице на марката Галинел” в продължение на няколко години с присъствие „тип хамелеон” – мога да бъда всяка жена, всъщност аз съм всяка жена... Това се отнася за всяка една от нас, просто всяка трябва да го открие в себе си!
Колкото до това какво се крие зад професионалното ми поведение на подиума мога да кажа само едно – щастие, „осъзнато” щастие! Казвам осъзнато, защото смятам, че всеки е, и може да бъде щастлив, просто трябва да може да вижда, там където другите просто гледат.

В живота каква сте, по-скоро романтична или предизвикателна?

Всеки ден за мен е различен, събуждам се с усещането че ме чака някаква страхотна изненада... или предизвикателство... В този смисъл мога да бъда и романтична и предизвикателна, всъщност винаги съм казвала, че хората сме такива, каквито ни провокират да бъдем и няма човешка черта, която да ни е чужда – ето защо избягвам да характеризирам, очаквам всичко от всеки.

ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”За модна къща Галинел и ангажиментите ви в нея?

От близо пет години съм главен мениджър в creative-отдела на марката. Нашата цел е чисто иновационна – новият имидж на марката всеки сезон трябва да бъде различен, но... задължително носещ „почерка” Галинел. Горда съм, че с екипа ни сме организатори на най-грандиозните ревю-спектакли в България. Напоследък доста се спекулира с терминът „ревю-спектакъл”, аз го казвам с пълното съзнание и гордост от постигнатото – до този момент сме организирали три крупни проекта с над 3 000 присъстващи на всеки един от тях. Превръщали сме сцените в конна база, на площ от 300 кв м сме преобразявали Античен театър в пустиня, насипвайки тонове пясък, „построявайки” истинска бедуинска шатра... разказвали сме приказна история за една „Циганска сватба”по един особено артистичен начин – на фона на ултра луксозна колекция рокли в „холивудски” стил гостите ни слушаха етно-музика, изпълнена от... цигански оркестър на живо... Мога да говоря с часове. Тук е моментът да спомена и филмите, които създаваме. Няма друга модна къща в България, която да филмира собствени продукции – за да заснемем новите си колекции ние пътуваме на различни екзотични места - Йордания – Петра, „червената пустиня” Уади Рум, Тунис – пустинята Сахара... Всъщност филмът се превръща в своеобразно „ревю” – зрителите стават свидетели как се снима една нова колекция, пътуват с нас, докосват се до различни култури – във филмите ни винаги има интервюта с местни бербери, бедуини, тауреги... Нашият 10 членен екип заминава на Приключенско пътешествие в древен Египет. Кайро, Асуан , Абу Симбел, Едфу и Луксор са само част от местата, които екипът ни ще пропътува с 5-звезден круиз по Нил, а златистите пясъци на Нубийската и изключително редките снежно-бели на Сахарската пустиня са локациите, които фотографът Енчо НАЙДЕНОВ е избрал след прецизна селекция за заснемане новата лятна колекция на марката ни. Полицейски кордон, разрешителни за всички храмове в Долината на мъртвите, както и специален гид, който ще бъде водач на групата във вътрешността на пустинята са само част от близо половингодишната усилена подготовка на екипа на „ОН ТРАВЕЛ” за приключенската експедиция, която всеки един от вас ще може да види от месец март по телевизията. Животът за нашият екип е движение, постоянно движение!

Майка ви е известна дизайнерка, вървите ли по нейния път?

Да, така е, всеки сякаш очаква да „тръгна по нейния път”. Разбира се, има приемственост, но за мен да бъдеш дизайнер е дарба, талант, както искате го наречете – той не се придобива, не се научава... Ти просто се раждаш с него и това е страхотно! Всеки един от нас се ражда с дарба, просто трябва да я открие и да я развива - талант и много, много труд – това е успешната формула за мен! Зад всяка успешна марка се крие успешен мениджмънт – това е моето бъдеще!

ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”

Модният подиум реклама ли е за вас или вие сте реклама за модата?

За мен модният подиум е хоби, в никакъв случай не и реклама и никога не ми е бил „трамплин” за каквото и да било. В момента, в който снимам, светът около мен престава да съществува, забравям коя съм и по най-професионалния начин „влизам в ролята”, която режисьорът, фотографът, дизайнерът и целият ни екип предварително е одобрил. Не се самозалъгвам – красиви момичета е имало, има и ще има... но няма нищо по-секси от ума!

ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”На какво се възхищавате?

На какво се възхищавам ли?! На всичко, повярвайте ми, но ако трябва да отговоря кратко – на магията наречена „живот”!

Бижута, тоалети, страстен поклонник ли сте на модаа или имате собствен стил. Какъв е той?

Стилът ми ли? Спортна натура съм, но това не означава, че не можете да ме видите с дълга, дълга рокля, в „холивудски” стил. Ако трябва да отговоря честно не съм страстен поклонник на модата, мисля че професията ми ме е „разглезила” и вярвам че не дрехата прави човека, а човекът прави дрехата. В този смисъл важно е как се чувстваш, а не как си облечен, така че не се изненадвайте ако ме видите на официално парти например с избелели дънки и ултра-официално сако – най-най важното нещо е да се чувстваш „добре в кожата си”!

Екстремното ви преживяване?

Знаете ли как възприемам екстремизма? Имаш мечта, за която всеки казва че е лудост! Ти си вярваш и живееш с мисълта за нея и правиш всичко възможно с всеки изминал ден да я почувстваш „по-малка лудост”. И в един момент... какво се случва?! Тя се сбъдва?! Всеки казва – не е възможно! Аз казвам – напротив! Само гледайте! Няма нищо по-екстремно от пътя, който извървяваш, за да постигнеш мечтата си, не самата мечта, както повечето хора си мислят и знаете ли защо? Защото в момента в който виждаш, че си я постигнал... вече имаш друга, още по-безумна... Благодарна съм на майка ми, че винаги вярва и в най-смелите ми идеи!

Любими хора?

Семейството ми, приятелите ми, колегите ми...

Пътешествията влекат ли ви?

Дали ме влекат пътешествията ли? Та аз се чувствам истински жива чрез тях! Няма нищо друго, което така да ме зарежда с емоция и да ми дава толкова доза работен адреналин!

ДЕСИСЛАВА - „ЗОДИЯ ПЪТЕШЕСТВЕНИК”Къде ще е Десислава след няколко години?

Знам къде съм в момента и това ми е достатъчно!

Снимки:

1. - 2. Абитуриентска колекция „СЕКС”

3. - 4. Последната сесия – Абитуриентска колекекция „Страст”

5. - 6. Фотосесия „Сахара” При 50о снимахме Есенно-Зимната ни колекция

Фотограф:

Енчо Найденов