Тенденции при цветове на косата за 2016 - декоративните нюанси и цветове

„До преди няколко месеца бяха актуални естествените тонове, а сега на дневен ред при косите идват декоративните нюанси и цветове, това каза коафьорът и гримьор Костадин Колев - Коцето.

В специално интервю за БГНЕС Коцето разказа за тенденциите в прическите и цветовете през 2016 година. Стилистът демонстрира лесна, но много бърза и стилна прическа, която дамите могат да си направят за новогодишната нощ.
„Това е една от най-актуалните прически за лято-зима, като ще остане модерна и следващата година. Това е чудесно предложение за дамите по празниците. Прическата се прави за три минути и интересното при нея е, че за да се получат такива ефирни и големи букли трябва да се хванат големи сектори от косата си, разделени на три”, каза Колев.

Тенденции при цветове на косата за 2016 - декоративните нюанси и цветове

Актуални остава и стилът на боядисване „омбре”, като обаче на мода влизат по-агресивните цветове омбрета.
„Това, което остава актуално и за следващата година са и видовете омбрета, както по-естествените цветове, така и по-агресивните цветове омбре. Например тъмнокафяво преливащо към червено. Червеният цвят е абсолютна тенденция за тази зима. Най-новото омбре, което е изключително модерно е 3-4 сантиметра от корена с много тъмен и опушен цвят с лилави, розови или червени дължини. Актуални са и опушените, както и перлените нюанси. До преди няколко месеца бяха актуални естествените тонове, а сега идват на дневен ред декоративните нюанси и цветове. Сега остават актуални плътните дълги коси, които да се оформят на равна черта в долната част. При късите коси не са актуални пластовете, които са много високи.

При мъжете рязко навлезе т.нар. мъжка прическа „фейт”. Това е прическа с много агресивно избръснато отстрани, преливащо към по-дълга коса в горната част. Това е в съчетание с подходяща и добре оформена брада”, каза Костадин Колев - Коцето.

Той разказа за тенденциите и в грима. „Опушените очи, но строгите и резки контури като скули и т.н. се заменят с лек хайлайтър, който само придава блясък. Винаги може да се вкара в скулите леко розов цвят за свежест”.

Като грижа за кожата една от много подходящите процедури за зимата е парафиновата терапия обясни козметикът Латинка Почеканска. „Подходящо процедури за зимния период са парафиновите терапии, защото това е изключително подхранваща, освежаваща, релаксираща и витаминозна за кожата. Има нова много интересна процедура за подхранване, възстановяване и уплътняване на миглите – ламиниране на мигли. Това е много хубава процедура, която дава сияен поглед”.

Изтоник: БГНЕС