Тънкости в грима за блондинки


За жените със светли коси изборът на декоративна козметика е добре да се подчинява на следните правила:


Блондинките със зелени очи


Тънкости в грима за блондинки


Моливът за очната линия и за веждите трябва да бъде кафяв. За грима е задължително да се избягват хладните оттенъци, най-подходящи са кафявият, сиво-кафявият, златистият, прасковеният и тъмнозелените цветове.


Блондинките със сини очи


Тънкости в грима за блондинки


На тях идеално им стоят сивият, синият и виолетовият цвят. Важно е съчетанието с косата. На блондинките с меден оттенък на косите подхождат сребристите, сини и светлосини сенки. Тушът да е със син или кафяв цвят. Пудрата се подбира според цвета на кожата. За класическите блондинки със светла, понякога и бледна кожа, пудрата трябва да бъде с розово-телесен или светлорозов оттенък. Червилото - в светлорозов или розово-коралов оттенък.
За блондинките с рус и тъмнорус оттенък на косите има отделна цветовата гама. Сенките могат да бъдат с небесно син цвят, а пудрата – розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светлорозов, а за вечерния грим – цвят корал.

Притежателката на пепеляв оттенък на косите със сини очи трябва да използва по-топлите оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесносини тонове. Освен това светлата кожа и пепеляви коси отлично се съчетават със светлошоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е с прасковен, коралов и розов оттенък.


Блондинките с кафяви очи


Тънкости в грима за блондинки


На тях идеално ще им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косите. Именно поради това те нямат много варианти за козметика. Аристократичен вид на този тип блондинки ще придадат бронзиращата и жълто-розовата пудра. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив и бронзов оттенък, а също и в кафяви тонове.


Блондинките със сиви очи


Тънкости в грима за блондинки


За тях препоръките са както при дамите със сини очи. Ако жената е с пшеничен цвят на косата, ще и пасне розово-телесна или светлорозова пудра, както и сини, светлосини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като воал около очите и смекчават макиажа. Подходящото червило е с коралови или розови оттенъци, което зависи от типа кожа.

За блондинките с рус оттенък на косите и сиви очи подходяща ще е следната комбинация: розово-телесна пудра, синкави сенки, син туш, тъмно сива очна линия или подчертаване на веждите.

Притежателките на пепеляви коси не трябва да носят бледен макиаж. Те може да използват жълтеникави и бронзови оттенъци. Тонът на пудрата може да бъде жълто-розов или светлорозов. Тушът и моливът трябва да са кафяви. Този вид макиаж ще придаде на блондинките със сиви очи спретнат вид.

БГНЕС

Снимки:
1. Американската певица и актриса Ашли Симпсън
2. Американската изпълнителка Тейлър Суифт
3. Американската актриса Джесика Алба
4. Канадската рок изпълнителка Аврил Лавин