"Черен кехлибар" -
Колекция Пролет-Лято 2016 на
Hannibal Laguna


Известният дизайнер на дамска мода Hannibal Laguna е подготвил за следващия горещ сезон една елегантна и същевременно съвсем носима колекция - удобни облекла със силуети подходящи както за дневни, така и за вечерни събития.



Векове наред, испанският черен кехлибар (Azabache на испански - както е и името на колекцията) е считан за най-висококачественият кехлибар в света. Кехлибарът е полускъпоценен камък с висока стойност, популярен заради своите наситени цветове, изящен строеж и несравнима твърдост. Представлява изкопаем материал от растителен произход, а наситените му цветове са пленили множество писатели, художници, бижутери, дизайнери и занаятчии от цял свят, които запленени от вълшебството на тъмния му блясък, отдават в работата си почит към неговата чистота и загадачността на произхода му.



"Черен кехлибар" е колекция, която ни отвежда в праисторическа градина, където цветя, които дори не можем да си представим, се появяват в изумителни цветове. Градина, където играта на съблазняването започва с бягството на прекрасни крилати същества, прелитащи между огромните листа и гигантските венчелистчета от тържествуваща красота. "В търсенето на произхода на черния кехлибар, аз моментално се пренасям милиони години назад във времето, представяйки си как е изглеждал растителния свят, преди да започне процеса по фосилизация", споделя дизайнерът.



Пищни обеми, топове-бижута, стотици мъниста, пищна бродерия, органични скъпоценни камъни, муселин, органза и коприна, дантела - всичко това и още много, можете да откриете в колекция Hannibal Laguna Пролет-Лято 2016! Всички модели са направени на ръка в занаятчийска работилница в Испания.



Цветът Черен кехлибар е основната тема на монохроматичната палитра, обогатена от наситени флорални тонове. Тъканите са обагрени в Розова орхидея, Бугенвилия, Имперско виолетово, Маково червено, Горско зелено и Утринно синьо.




"Azabache е едно от скритите ни съкровища - красотата му е проста и поразителна. Бях очарован, когато открих, как ексцентричността на природата е направила възможно кехлибарът да се превърне в черните перли на праисторията", казва още Laguna.

























Снимки: image.net