Подобрете метаболизма с помощта на 4 основни правила

Има много различни теории затова как да подобрим нашия метаболизъм. Това е естествен процес, който се случва в тялото ни, така че да ни запази живи и здрави. Той се влияе от редица фактори като възраст, пол, телесен състав, физическа активност и цялостен начин на живот.

Метаболизмът е скоростта, с която тялото ни изгаря енергия, за да функционира.

Храните са основния фактор, за да го поддържаме в добро ниво. Foodpanda, подбра някой съвети, върху които можем да се съсредоточим, за да се чувстваме добре. Например, пикантните храни и кофеинът имат стимулиращ ефект.

Подобрете метаболизма с помощта на 4 основни правила

Какво да подобрим в начина ни на живот?

1. Пийте по 3 литра вода всеки ден.

2. Яжте зеленчуци в големи количества. Това ще даде тласък на обработката на хранителните вещества в организма. Намалете приема на захар, брашно, пакетирани храни и бързи закуски. Поне веднъж в седмицата яжте бобови растения. Всеки ден, консумирайте ядки, семена, зехтин и кокосово масло.

3. Наблюдавайте размера на порциите. Здравословно тегло е важно за здравословния метаболизъм. Консумирайте храни, богати на селен, защото той е важен за правилното функциониране на щитовидната жлеза - омари, бразилски орех, гъби, раци и др. Прекарвайте 10-15 минути на слънчева светлина за витамин D.

4. Спортувайте! Упражненията помагат да се засили вашия метаболизъм, да управлявате вашето тегло и да намалите риска от цял набор здравни проблеми.

БГНЕС