"Окото трябва да пътува" - Колекция Valentino Resort 2016


Дизайнерите и творчески директори на Valentino, Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли, още веднъж представиха колекция, която е едновременно в техния запазен стил, но и някак нова и различна от предишните.

"Мислехме за свободата и известния цитат на Даяна Врийланд "Окото трябва да пътува", коментира Пичоли. "Заинтересовани сме от идеята за хармония, съчетаваща различни светове, създавайки естетика, която е наистина съвременна, защото е плод на свободата на асоциациите", допълва Кюри.


Красотата е в детайлите и дизайнерското дуо знае това. Бродерии, декорация от мъниста, дантела, апликации, мрежа - всичко това смесено по начин близък до висшата мода, но същевременно идеален за ежедневието през лятото.


Колекция Valentino Resort 2016 преплита характерните за марката апликации на цветя и животни с индиански мотиви и такива от Далечния Изток, изработени в сътрудничество с художника Christi Belcourt - член на племе метиси от Канада.




Силуетите са семпли, декорациите - красиви и майсторски изработени, а платовете - пищни.

Модна къща Valentino още веднъж предлага наистина женствени и деликатни, но същевременно свежи и уникални тоалети, които всяка дама би се наслаждавала да носи по време на лятната си ваканция. Колекцията предлага: рокли от тюл, макси рокли от шифон, ефирни поли, бюстиета от велур в комбинация с шорти, ризи от крепдешин в комбинация с панталони тип долнище на пижама, удобни ниски обувки, ресни, пластове и наистина богата бродерия.














Снимки: © Valentino Fashion House