Тенденции в дамската мода за Есен-Зима 2015/2016: Принтове


След като вече ви представихме тенденциите при принтовете в мъжката мода за Есен-Зима 2015/2016, обобщени от експертите на  Trendstop.com - една от водещите агенции в света за прогнози и анализи в областта на модата - днес ще надникнем и към модерното в дамския гардероб. Вдъхновението на дизайнерите и при дамите, както при господата, идва от интериора.

"Открийте актуалните нови принтове, идващи директно от модните подиуми, където бяха представени дамските колекции за сезон Есен-Зима 2015/2016 и почерпете вдъхновение от най-влиятелното направление при дамските принтове и шарки за сезона. Тенденцията Интериорни флорални мотиви е част от колекциите на водещи световни модни къщи като Karen Walker и Marc by Marc Jacobs".


Интериорни флорални мотиви


Тенденции в дамската мода за Есен-Зима 2015/2016: Принтове


Градски Уилям Морис

Тази есен, вдъхновените от интериора принтове, гледат към зимната градина с букет от флорални мотиви, създавайки сложни, модерни, класически ефекти. Наподобяващите тапет десени, напомнящи култувите дизайни на Уилям Морис, оживяват със стилизиран космополитен привкус, както се вижда в моделите на Marc by Marc Jacobs и чантите на Simone Rocha. От Thakoon предлагат дръзки флорални щампи, открояващи се върху тумна основа, а повтарящите се едри цветни мотиви добавят новост към винтидж естетиката на Karen Walker.


Тенденции в дамската мода за Есен-Зима 2015/2016: Принтове


Текстурни флорални мотиви

Ключова тенденция за Есен-Зима 2015/2016 по модните подиуми в Лондон, това направление може да се адаптира, за да подчертае тактилната (отнасяща се до чувството за допир) природа на интериорните дизайни. Текстурните флорални мотиви добавят драматичност към зимния гардероб, когато цветните щампи са приложени върху груб текстил, жакард, декорирани с апликации и брокат материи. На това заложиха модните марки Erdem, Burberry Prorsum, Vivienne Westwood и Michael Van Der Ham.


Тенденции в дамската мода за Есен-Зима 2015/2016: Принтове


Снимки и информация: trendstop.com