Якетата от естествен велур - ново поколение връхни облекла

Якетата от естествен велур - ново поколение връхни облеклаВидяхте ли? Времето определено захладня. Край на вталените връхни сака и плетени жилетки. Дойде времето на по-обемните дрехи, времето когато всички онези позабравени аксесоари – шалове, ръкавици, шапки, а защо не и гети? – са “добре дошли” за есенния ни имидж. На всички наши клиенти, привърженици на класическия кашмирен силует бързам да заявя: Тази година дизайнерският екип в “ГАЛИНЕЛ” игнорира напълно кашмиреното палто като линия. На негово място се появиха ново поколение облекла – спортни якета от естествен велур, топли кожуси и ръчнобродирани елеци.

Днес ще поговорим за облеклата, подходящи за свободното време – якетата, тип “пилотски”. Това, което ги прави абсолютно различни от “масовката” на пазара е финното обкантване по борда и ръкавите с шаечна туидна лента, на фона на грубите /но само на пръв поглед/ джобове, тип “мех”. Линията на якето задължава за туиден панталон, независимо дълъг или 7/8 дължина, тип “брич”.

А сега излезте навън. Огледайте се. Усещате ли първите есенни тръпки, които пронизват тялото ви от така характерното за сезона “пощипване” на вятъра. Сега е моментът да освежите гардероба си с зимни аксесоари, за предпочитане едноцветни и “свежи” откъм тоналност. Сега е моментът да “дадете живот” на опушенокафявата гама – по която всички сякаш са “полудели” – и да я комбинирате с доматено оранжеви ръкавици. Обърнете внимание на тези “без пръсти” – леки и удобни, те са страшно “носими” в ежедневието.

Когато започнах преди години да се занимавам с мода смятах, че дрехата е достатъчно условие за моден имидж. С течение на времето разбрах, че всичко, абсолютно всичко е от значение – като започнеш от аксесоарите и стигнеш до копчето. Започнах да обръщам специално внимание на ревютата, които правех и чийто брой значително намаля, за сметка на тяхната грандиозност. Разбрах, че “мода” не се асоциира единствено и само с успеха, защото идва време, когато той сам по себе си е гарантиран и “мода” от ревю се превръща в спектакъл.

Снимка: Мони Франсез