Не пропускайте закуската

Хората, които пропускат закуската три пъти седмично, рискуват да погълнат 252 повече калории, съобщи вестник "Дейли мейл".

Пропускането на закуската засилва желанието да се похапне и така човек може да качи до 12 кг на година.

Не пропускайте закуската

Проучване с участието на 2000 души, проведено за изданието "Breakfast Week", разкрива, че най-популярните неща за похапване са чипсът, шоколадът и бисквитите.

Един на всеки 10 души изобщо не закусва през седмицата. Повече от една трета или 37% признават, че пропускат закуската в даден момент от работната седмица.

Почти 45% от пропускащите закуската признават, че огладняват преди обяд, 30% се оплакват от умора и липса на енергия, а 14% разкриват, че са по-сръдливи.

Основните причини за пропускането на закуската са, че хората не огладняват (30%) или жертват яденето за повече време в леглото.

Междувременно 12% казват, че просто забравят да закусят. Същия процент признават, че са твърде заети с домакинстване, за да мислят за закуска.

Освен това проучването разкрива защо закуската е ключов фактор за избора на храна през остатъка от деня. При тези, които не закусват нараства значително вероятността да изберат заедно с обяда си шоколадов десерт, кутийка сладка газирана напитка. Докато при закусващите таз вероятност е много по-малка.

Диетоложката Азмина Говинджи казва, че пропускането на закуската може да причини падане на кръвната захар, карайки ни да посягаме към храни, които дават незабавно удолетворение.

БГНЕС