Любов и коледни кавги


Докато сме на темата за Коледа, нека погледнем и към списъка с най-честите поводи за спречкване в двойката по празниците.

Суетенето около празничната организация може да превърне Коледа в един от най-стресиращите моменти от годината, когато връзките биват подложени на сериозни изпитания.


Ето няколко неща, за които двойките се карат по Коледа:


- Кой да сготви коледната вечеря

Това е един от класическите поводи за кавги между влюбените. Дали кулинар отново трябва да е жената, която обикновено приготвя вечерята, или мъжът също трябва да се включи, ако не да отмени половинката си на този ден?


Любов и коледни кавги


- Колко пари да се заделят за подаръци
Двойката трябва да се споразумее за сума, която пасва на финансовите им възможности, за да няма сериозни проблеми в януарския бюджет. Тук попадат и подаръците между двамата, а също и подаръците за децата.


- На работа/У дома

Спорове възникват и ако единият от двамата трябва да работи по празниците. А ако и двамата са у дома, често се случва да не могат да изберат кой филм да гледат заедно.


- Алкохол

Когато единият пийне малко повече, другият обикновено недоволства. Мисълта, че все някой трябва да почисти след пиянските пакости, обаче убива цялата магия на празника.


- Елха

Един от най-важните проблеми около Коледа е дали да се вземе естествено дърво или да се купи изкуствена елха. Нищо не може да замени истинското дърво, но също така на никой не му се чистят падналите иглички. Еколозите съветват да не се купуват отсечени дървета, а да се вземе дръвче, посадено в саксия. След края на празниците то може да бъде отглеждано на балкона или да бъде засадено в градината.


Източник: БГНЕС